Fibroadenoma

Forskjellen mellom kreft og fibro adenom

Forskjellen mellom kreft og fibro adenom

Et fibroadenom er en godartet eller ikke-kreft, brystsvulst. I motsetning til brystkreft, som vokser seg større over tid og kan spre seg til andre organer, forblir et fibroadenom i brystvevet. De er ganske små også. De fleste er bare 1 eller 2 centimeter store.

  1. Kan fibroadenom forveksles med kreft?
  2. Kan fibroadenomer se ut som kreft ved ultralyd?
  3. Når er fibroadenom kreft?
  4. I hvilken størrelse skal et fibroadenom fjernes?
  5. Må alle fibroadenomer biopsies?
  6. Når skal et fibroadenom biopsies?
  7. Hvorfor gjør fibroadenomas vondt?
  8. Hva skjer hvis fibroadenom ikke blir behandlet?
  9. Øker fibroadenom bryststørrelsen?
  10. Hvor lang tid tar en fibroadenomkirurgi?
  11. Kan fibroadenomer vokse tilbake etter fjerning?

Kan fibroadenom forveksles med kreft?

Et fibroadenom er en ekstremt vanlig tilstand der det dannes en klump eller klumper i brystet. Disse klumpene er godartede klumper, noe som betyr at de ikke er kreftfremkallende. Klumpene vil føles glatte å ta på og sammenlignes ofte med å føles som en marmor under huden.

Kan fibroadenomer se ut som kreft ved ultralyd?

Bakgrunn: Brystkreft er blant de vanligste kreftformene i verden. Ultralydevalueringer av bryst har kommet til oppmerksomhet som en alternativ rute. Ultralydfunksjoner ved godartede lesjoner som fibroadenom kan være overlappende med de i en ondartet svulst.

Når er fibroadenom kreft?

Et fibroadenom er en veldig vanlig godartet (ikke kreft) brysttilstand. Fibroadenomas utvikler seg ofte i puberteten, så de finnes hovedsakelig hos unge kvinner, men de kan forekomme hos kvinner i alle aldre.

I hvilken størrelse skal et fibroadenom fjernes?

Det er ingen strenge størrelseskriterier for eksisjon av fibroadenomer; Imidlertid antyder noen studier fjerning av fibroadenomer som er større enn 2 til 3 cm. Andre indikasjoner for kirurgisk reseksjon av et fibroadenom inkluderer ubehag, vekst ved bildebehandling / undersøkelse eller usikker patologisk diagnose.

Må alle fibroadenomer biopsies?

I noen tilfeller kan fibroadenomer vise svært aktive eller "atypiske" celler på en biopsi. Fibroadenomer med atypiske celler må vanligvis fjernes kirurgisk og undersøkes. Små lesjoner som ser ut som fibroadenomer ved ultralyd, krever kanskje ikke biopsi. Disse kan følges opp med en ultralydskanning i stedet.

Når skal et fibroadenom biopsies?

Fibroadenomer som blir større, bør kuttes ut uten forsinkelse. Hos pasienter med familiehistorie av brystkreft, eller kjente endringer av komplekst fibroadenom, anbefaler vi eksisjonsbiopsi kort tid etter at diagnosen er etablert. Behandling av et fibroadenom (FA) hos kvinner yngre enn 35 år.

Hvorfor gjør fibroadenomas vondt?

Ofte oppdager kvinner at fibroadenom blir ømt i dagene før menstruasjonen. Å skyve eller stikke på klumpen kan også gjøre det ømt. Forskere vet ikke hva som forårsaker fibroadenomer. Vi vet at de er ganske vanlige, spesielt hos kvinner i alderen 15 til 25.

Hva skjer hvis fibroadenom ikke blir behandlet?

Fibroadenomas forårsaker vanligvis ingen komplikasjoner. Det er mulig at en person kan utvikle brystkreft ut av et fibroadenom, men dette er høyst usannsynlig. Ifølge forskning blir bare rundt 0,002 til 0,125 prosent av fibroadenomer kreft.

Øker fibroadenom bryststørrelsen?

Et fibroadenom kan føles fast, glatt, gummiaktig eller hardt og har en veldefinert form. Vanligvis smertefri, kan det føles som en marmor i brystet, som beveger seg lett under huden din når den undersøkes. Fibroadenomas varierer i størrelse, og de kan forstørre eller krympe alene.

Hvor lang tid tar en fibroadenomkirurgi?

Fremgangsmåten tar omtrent 1 time. Kirurgen tar et lite kutt på brystet. Kreft og noe av det normale brystvevet rundt det fjernes. En patolog undersøker en prøve av det fjernede vevet for å sikre at all kreft er tatt ut.

Kan fibroadenomer vokse tilbake etter fjerning?

Etter at et fibroadenom er fjernet, er det mulig for ett eller flere nye fibroadenomer å utvikle seg. Nye brystklumper må vurderes med mammogram, ultralyd og muligens biopsi - for å avgjøre om klumpen er et fibroadenom eller kan bli kreft.

hva er de tre elastisitetsmodulene
Det er tre elastisitetsmoduler, nemlig Youngs modul (Y), Bulk modulus (K) og modul av stivhet (η) som tilsvarer tre typer stamme.Hva menes med elastis...
tilstand av helse og velvære
"Helse er en tilstand av fullstendig fysisk, mental og sosial velvære og ikke bare fravær av sykdom eller svakhet."Hva er en tilstand av velvære?Hva e...
Forskjellen mellom cellesyklus og celledeling
Celledeling er bare ett av flere stadier som en celle gjennomgår i løpet av sin levetid. Cellesyklusen er en gjentatt serie av hendelser som inkludere...