Medial

Forskjellen mellom Condyle og Epicondyle

Forskjellen mellom Condyle og Epicondyle

Kondylen er glatt og rund, mens epikondyl er grov. Epicondyle er en projeksjon på kondylen. Hovedforskjellen mellom kondyl og epikondyl er at kondyl danner en artikulasjon med et annet bein. mens epicondyle gir steder for feste av muskler.

  1. Hva er en epikondyl?
  2. Hva er kondylenes funksjon??
  3. Hvor er lårbensepikondylen?
  4. Hva er den mediale epikondylen?
  5. Hva forårsaker epikondylitt?
  6. Hvilken skade er kjent som epikondylitt?
  7. Er en sprekk en depresjon eller åpning?
  8. Hva betyr kondyl i medisinsk termer?
  9. Hva er de to kategoriene av benmarkeringer?
  10. Hva er den laterale lårbenkondylen?
  11. Hva er funksjonen til den mediale kondylen i lårbenet?
  12. Hva festes til den mediale epikondylen i lårbenet?

Hva er en epikondyl?

En epikondyl (/ ɛpɪˈkɒndaɪl /) er en avrundet eminens på et bein som ligger på en kondyle (epi-, "på" + kondyl, fra en rot som betyr "knoke" eller "avrundet leddområde").

Hva er kondylenes funksjon??

Condyle - Henviser til en stor fremtredende rolle, som ofte gir strukturell støtte til den overliggende hyalinbrusk. Den bærer tyngden av kraften som utøves fra skjøten. Eksempler inkluderer kneleddet (hengsleleddet), dannet av femoral lateral og medial kondyler, og tibial lateral og medial condyles.

Hvor er lårbensepikondylen?

Den mediale epikondylen i lårbenet er en epikondyl, et benete fremspring, som ligger på den mediale siden av lårbenet i den distale enden. Ligger over den mediale kondylen, bærer den en høyde, adduktorknollen, som tjener til feste av overfladisk del, eller "tendinous insertion", av adduktor magnus.

Hva er den mediale epikondylen?

Den mediale epikondylen er den vanlige opprinnelsen til underarmen flexor og pronator muskler. Det vanligste stedet for patologi er grensesnittet mellom pronator teres og flexor carpi radialis opprinnelse.

Hva forårsaker epikondylitt?

Lateral epikondylitt, eller tennisalbue, er hevelse eller rive i senene som bøyer håndleddet bakover fra håndflaten. Det er forårsaket av repeterende bevegelse av underarmmusklene, som fester seg på utsiden av albuen. Musklene og senene blir såre av overdreven belastning.

Hvilken skade er kjent som epikondylitt?

Tennisalbue, medisinsk kjent som lateral epikondylitt, er en smertefull overforbrukskade som påvirker senene som forbinder musklene som styrer håndleddet og fingrene til et benete fremspring på albuen, kalt lateral epicondyle. Disse senene er involvert i bevegelser av armen som bøyer eller vrir håndleddet.

Er en sprekk en depresjon eller åpning?

Komplett liste over benmarkeringer

Deler av et beinHode (epifyse) Hals (metafyse) Kropp (diafyse) Artikulær overflate
Åpninger og depresjonerForamen og sprekker Meatus Fossa og fovea Fritid og sulcus Sinus
• 18 лист. 2020 р.

Hva betyr kondyl i medisinsk termer?

: en artikulær fremtredelse av et bein, spesielt: en som ligner et par knokler.

Hva er de to kategoriene av benmarkeringer?

Det er tre generelle klasser av benmarkeringer: (1) artikulasjoner, (2) projeksjoner og (3) hull. Som navnet antyder, er en artikulasjon hvor to beinflater kommer sammen (articulus = "ledd").

Hva er den laterale lårbenkondylen?

Anatomiske bentermer

Den laterale kondylen er en av de to fremspringene på lårbenets nedre ekstremitet. Den andre er den mediale kondylen. Den laterale kondylen er den mer fremtredende og er bredere både i front-til-bak og tverrgående diameter.

Hva er funksjonen til den mediale kondylen til lårbenet?

Medial condyle - Condylus medialis

De mediale og laterale kondylene danner den proksimale delen av kroppen av lårbenet, og artikulerer med den proksimale delen av tibia for å danne det femorotibiale leddet.

Hva festes til den mediale epikondylen i lårbenet?

Denne linjen fungerer som en viktig referanselinje i totale kneutskiftninger. Den mediale epikondylen er mer fremtredende og gir vedlegg for det mediale (tibiale) kollaterale ligamentet (MCL).

Hva er forskjellen mellom enkeltfordøyd plasmid og dobbeltfordøyd plasmid
Hovedforskjellen mellom enkeltfordøyd plasmid og dobbeltfordøyd plasmid er at enkeltrestriksjonsenzymer resulterer i et enkeltfordøyd plasmid, mens to...
IDE vs. SATA
SATA - последовательный интерфейс, IDE - параллельный. Скорость передачи данных og пропускная способность SATA выше. ... Устройства IDE питаются через...
Hva er forskjellen mellom Cotyledons og True Leaves
Cotyledons er de første bladene produsert av planter. Cotyledons regnes ikke som sanne blader og blir noen ganger referert til som "frøblader", fordi ...