Effexor

Forskjellen mellom Effexor og Effexor xr

Forskjellen mellom Effexor og Effexor xr

Effexor er et merkenavn medisin som brukes til å behandle alvorlig depressiv lidelse. Det generiske navnet Effexor er venlafaxin. Effexor XR er utvidet versjon av Effexor og kan tas en gang daglig. Effexor kan også behandle angst- og panikklidelser.

  1. Hvorfor ble Effexor avviklet?
  2. Er venlafaxin og Effexor det samme?
  3. Gir Effexor deg energi?
  4. Er det et bedre antidepressivt middel enn Effexor?
  5. Hvor lenge kan jeg bli på Effexor?
  6. Er Effexor trygt for langvarig bruk?
  7. Hvilket er bedre Effexor eller Wellbutrin?
  8. Hvilket er bedre Cymbalta eller Effexor?
  9. Påvirker Effexor hukommelsen?
  10. Skal jeg ta Effexor morgen eller kveld?
  11. Er vektøkning en bivirkning av Effexor?
  12. Er Effexor XR et stimulerende middel?

Hvorfor ble Effexor avviklet?

Pfizer avviklet den originale versjonen av Effexor delvis fordi den krevde to eller tre doser per dag, mens versjonen med utvidet frigjøring tillater en enkelt daglig dose for de fleste pasienter. Foreslåtte doser for venlafaksin er signifikant høyere sammenlignet med mange SSRI-antidepressiva.

Er venlafaxin og Effexor det samme?

Effexor (venlafaxine) er et antidepressivt middel som vanligvis foreskrives i en forlenget frigjøringsform som Effexor XR. Effexor er i en klasse antidepressiva kalt serotonin-noradrenalin-gjenopptakshemmere (SNRI).

Gir Effexor deg energi?

Det kan forbedre humøret ditt og energinivået og kan bidra til å gjenopprette interessen for dagliglivet. Det kan også redusere frykt, angst, uønskede tanker og antall panikkanfall. Venlafaxin er kjent som en serotonin-norepinefrin reopptakshemmere (SNRI).

Finnes det et bedre antidepressivt middel enn Effexor?

9, 2002 - Et nytt antidepressivt middel fungerer raskere med færre bivirkninger enn en konkurrent, ifølge ny forskning. Den første head-to-head studien av to antidepressiva viser at Lexapro ikke bare er like effektiv som det populære antidepressiva Effexor XR, men ser ut til å lindre symptomene raskere med færre bivirkninger..

Hvor lenge kan jeg bli på Effexor?

Hvor lang tid tar jeg det? Når du føler deg bedre, er det sannsynlig at du vil fortsette å ta venlafaxin i flere måneder til. De fleste leger anbefaler at du tar antidepressiva i 6 måneder til 1 år etter at du ikke lenger føler deg deprimert. Å stoppe før den tid kan få depresjon til å komme tilbake.

Er Effexor trygt for langvarig bruk?

Til dags dato er det ingen kjente problemer forbundet med langvarig bruk av venlafaxin. Det er en trygg og effektiv medisinering når den brukes som anvist.

Hvilket er bedre Effexor eller Wellbutrin?

Effexor og Wellbutrin er begge effektive medisiner som behandler depresjon. Effexor er bedre enn Wellbutrin for behandling av angstlidelser som oppleves sammen med depresjon. Imidlertid, sammenlignet med Wellbutrin, kan Effexor forårsake flere seksuelle bivirkninger, for eksempel unormal utløsning og impotens..

Hvilket er bedre Cymbalta eller Effexor?

Imidlertid, sammenlignet med placebo, er Cymbalta og Effexor begge mer effektive for behandling av tilstander som alvorlig depresjon. En studie samlet flere kliniske studier og fant at venlafaksin er et bedre kortvarig behandlingsalternativ for alvorlig depresjon enn duloksetin.

Påvirker Effexor hukommelsen?

Alle medikamenter som undertrykker signalering i CNS kan forårsake hukommelsestap. Alternativer: Mange pasienter med kramper gjør det bra med fenytoin (Dilantin), som har liten eller ingen innvirkning på hukommelsen. Mange pasienter med kronisk nervesmerter finner at venlafaxin (Effexor) - som også sparer minne - lindrer smertene deres.

Skal jeg ta Effexor morgen eller kveld?

Effexor XR (venlafaxin) kommer som en tablett eller kapsel med utvidet frigjøring å ta gjennom munnen. Tabletten tas vanligvis to eller tre ganger om dagen sammen med mat. Kapslen med utvidet frigjøring tas vanligvis en gang daglig om morgenen eller kvelden sammen med mat.

Er vektøkning en bivirkning av Effexor?

Selv om eksperter kanskje ikke er sikre på hvorfor antidepressiva forårsaker vektøkning, vet de at bytte av medisiner kan gjøre en forskjell. Noen antidepressiva kan være mindre sannsynlig å påvirke vekten. Effexor og Serzone forårsaker vanligvis ikke vektøkning, mens Wellbutrin kan forårsake vekttap.

Er Effexor XR et stimulerende middel?

Imidlertid har det flere bivirkninger som kan få det til å virke stimulerende for noen mennesker. For eksempel har noen mennesker søvnløshet (søvnproblemer), hodepine, økt blodtrykk og tap av matlyst mens de tar Effexor XR.

hvordan man beregner relativ atommasse
Finn den relative massen til et hvilket som helst atom ved å legge til antall protoner til antall nøytroner. Hydrogen har en relativ atommasse på 1, o...
Hva er forskjellen mellom organisk melk og hormonfri melk
Organisk melk og andre organiske matvarer er helt naturlige, noe som betyr at de ikke inneholder syntetiske tilsetningsstoffer som farger eller smakss...
nbfc eksempel
NBFC er ikke underlagt bankregelverket og tilsyn av føderale og statlige myndigheter som tradisjonelle banker overholder. Investeringsbanker, pantelån...