Alkalisk

Forskjellen mellom fosfor og alkalisk fosfatase

Forskjellen mellom fosfor og alkalisk fosfatase

Alkalisk fosfatase (ALP) er et enzym som er ansvarlig for hydrolysering av fosfatestere og frigjøring av uorganisk fosfat. Serum ALP-aktivitet er forhøyet i lever- og bein sykdommer som obstruktiv gulsott og beinkreft. Fosfor finnes i både organiske og uorganiske former i kroppen vår.

  1. Er fosfor og fosfat det samme?
  2. Hva er alkalisk fosfatase gjør?
  3. Hva forteller alkalisk fosfatase deg?
  4. Hva kalles en fosforblodprøve?
  5. Hvilke matvarer du må unngå hvis fosfor er høy?
  6. Hvorfor er noens fosfor lav?
  7. Hva er symptomene på høy alkalisk fosfatase?
  8. Hva er behandlingen for høy alkalisk fosfatase?
  9. Kan lite vitamin D forårsake høy alkalisk fosfatase?
  10. Hva er alkalisk fosfatase normalområde?
  11. Hvordan senker jeg alkaliske fosfatase nivåer?
  12. Kan fettlever forårsake høy alkalisk fosfatase?

Er fosfor og fosfat det samme?

Fosfor er et mineral som kombineres med andre stoffer for å danne organiske og uorganiske fosfatforbindelser. Begrepene fosfor og fosfat brukes ofte om hverandre når vi snakker om testing, men det er mengden uorganisk fosfat i blodet som måles med en serumfosfor / fosfat-test.

Hva er alkalisk fosfatase gjør?

Hva er alkalisk fosfatase? ALP er et enzym som finnes i blodet ditt. Det hjelper med å bryte ned proteiner i kroppen og eksisterer i forskjellige former, avhengig av hvor den kommer fra. Leveren din er en av hovedkildene til ALP, men noen er også laget i bein, tarm, bukspyttkjertel og nyrer.

Hva forteller alkalisk fosfatase deg?

Den alkaliske fosfatasetesten (ALP) brukes til å oppdage leversykdom eller beinlidelser. Det bestilles ofte sammen med andre tester, for eksempel en gamma-glutamyltransferase (GGT) test og / eller som en del av et leverpanel. Under tilstander som påvirker leveren, frigjør skadede leverceller økte mengder ALP i blodet.

Hva heter en fosforblodprøve?

Nyrer. Nyrer, bilde. En fosfat test måler mengden fosfat i en blodprøve. Fosfat er en ladet partikkel (ion) som inneholder mineralet fosfor. Kroppen trenger fosfor for å bygge og reparere bein og tenner, hjelpe nervene til å fungere og få muskler til å trekke seg sammen.

Hvilke matvarer du bør unngå hvis fosfor er høy?

Matvarer med høyt fosfor å unngå eller begrense:

Hvorfor er noens fosfor lav?

En fosformangel er uvanlig. Det skjer når kroppen har lave nivåer av dette viktige mineralet. Dårlig kosthold eller spiseforstyrrelser kan bidra til mangel. Andre medisinske tilstander eller situasjoner som får nivåer til å falle inkluderer diabetes, arvelige lidelser og alkoholisme.

Hva er symptomene på høy alkalisk fosfatase?

Hvorfor trenger jeg en alkalisk fosfatasetest?

Hva er behandlingen for høy alkalisk fosfatase?

En reduksjon i serum-ALP ble også sett hos pasienter med euparathyroid (2,4 +/- 0,77 til 2,2 +/- 0,64 mu kat / l, p = 0,03). Denne studien indikerer at behandling med aktivt vitamin D er effektiv for å redusere den økte beinomsetningen hos pasienter med både primær og sekundær HPT.

Kan lite vitamin D forårsake høy alkalisk fosfatase?

D-vitaminmangel ledsages som regel av normale blodnivåer for kalsium og fosfor, høyt normale eller forhøyede nivåer av PTH, normale til forhøyede nivåer av total alkalisk fosfatase, en lav 24-timers urinutskillelseshastighet og lave nivåer av total 25 (OH) D.

Hva er alkalisk fosfatase normalområde?

Normalområdet er 44 til 147 internasjonale enheter per liter (IE / L) eller 0,73 til 2,45 mikrokatal per liter (µkat / L). Normale verdier kan variere litt fra laboratorium til laboratorium. De kan også variere med alder og kjønn. Høye nivåer av ALP sees normalt hos barn som gjennomgår vekstspor og hos gravide kvinner.

Hvordan senker jeg alkaliske fosfatase nivåer?

Hvis du er mangelfull, få mer sol og / eller ta vitamin D-tilskudd. Rimelig soleksponering er en bedre måte å øke vitamin D-nivåene enn kosttilskudd. Få mer sol, trene og vurder å øke kaffeinntaket for å senke den alkaliske fosfatasen.

Kan fettlever forårsake høy alkalisk fosfatase?

Fet lever knyttet til fedme forårsaker ofte en økning i levertransaminaser, men ikke en ensom økning i alkalisk fosfatase. Benpatologi årsaker til forhøyet alkalisk fosfatase inkluderer Pagets sykdom, hyperparatyreoidisme, osteomalasi, metastatisk bein sykdom og en nylig brudd.

Call Option vs. Put Option
Med en salgsopsjon tjener investoren når aksjekursen faller. ... Når du kjøper en kjøpsopsjon, må kjøperen betale en premie til selgeren eller forfatt...
kapitalmarkedsinstrumenter
Instrumentene som omsettes (utvekslingsmedier) i kapitalmarkedet er:Gjeldsinstrumenter.Aksjer (også kalt Common Stock)Preferanseaksjer.Derivater.Hva e...
forskjeller mellom undersøkelse og intervju
Det er mange metoder for å samle inn data. En undersøkelse er et spørreskjema der folk blir bedt om å skrive svarene sine på spørsmål. ... Intervjuer ...