Volvulus

Forskjellen mellom Sigmoid og Cecal Volvulus

Forskjellen mellom Sigmoid og Cecal Volvulus

Mens sigmoid volvulus vanligvis er en ervervet tilstand, skyldes cecal volvulus medfødt ufullstendig dorsal mesenterisk fiksering av cecum eller stigende kolon assosiert med en unormalt langstrakt mesenteri distalt til dette området fraværende mesentery.

  1. Hva forårsaker cecal volvulus?
  2. Hva er den vanligste typen kolonvolvulus?
  3. Hvordan diagnostiseres sigmoid volvulus?
  4. Hvordan behandler du en volvulus sigmoid kolon?
  5. Er volvulus smertefull?
  6. Hvordan forhindrer du volvulus?
  7. Hjelper cola med tarmobstruksjon?
  8. Hvordan føles en vridd kolon?
  9. Hvorfor er sigmoid volvulus mer vanlig?
  10. Hvorfor forekommer volvulus i sigmoid kolon?
  11. Er sigmoid volvulus en nødsituasjon?
  12. Hvor alvorlig er en vridd kolon?

Hva forårsaker cecal volvulus?

Cecal volvulus er forårsaket av aksial vridning av cecum sammen med terminal ileum og stigende kolon [2]. Det er ansvarlig for omtrent 1–1,5% av alle tarmhindringer, mens 11% av alle volvulusrelaterte tarmhindringer, og forekomsten er 2,8–7,1 tilfeller per million årlig [1].

Hva er den vanligste typen kolonvolvulus?

Sigmoid volvulus er den vanligste formen for volvulus i mage-tarmkanalen. og er ansvarlig for 8% av alle tarmhindringer. Sigmoid volvulus er spesielt vanlig hos eldre personer og forstoppede pasienter.

Hvordan diagnostiseres sigmoid volvulus?

Vanlige røntgenfunn i magen er vanligvis diagnostiske for sigmoid volvulus. Dekompresjon kan oppnås ved innføring av et stivt rør per endetarm, hjulpet av endoskopi eller fluoroskopi. En enkeltkontrast barium klysterundersøkelse er vanligvis tilstrekkelig hvis det er nødvendig, som i tilfeller der diagnosen er i tvil.

Hvordan behandler du en volvulus sigmoid kolon?

Ikke-operativ detorsjon er anbefalt som det primære behandlingsvalget i ukomplisert akutt sigmoid volvulus. Selv om rektale rør, barium-klyster eller stiv sigmoidoskopi har blitt mye brukt, er fleksibel sigmoidoskopi nå den foretrukne ikke-operative prosedyren.

Er volvulus smertefull?

Symptomene på volvulus vises plutselig og alvorlig, så folk går vanligvis rett til legevakten for rask evaluering. Symptomer på volvulus inkluderer følgende: magesmerter og ømhet.

Hvordan forhindrer du volvulus?

Det er ingen nåværende retningslinjer for å forhindre volvulus. Det er flere kirurgiske prosedyrer som kan bidra til å redusere sjansen for å få en annen volvulus. Snakk med legen din om hvilke alternativer som kan være best for deg.

Hjelper cola med tarmobstruksjon?

Forskere ved medisinskolen ved universitetet i Athen fant at av de 46 pasientene som fikk Coca-Cola for å behandle blokkeringen, fjernet behandlingen blokkeringen i to, 19 pasienter trengte ytterligere ikke-invasiv behandling, og fire trengte full operasjon.

Hvordan føles en vridd kolon?

Plutselig alvorlige magesmerter, spesielt i underlivet og på venstre side, er vanlig med tykktarmsspasmer. Smertene kan variere i intensitet med hver krampe. Gass eller oppblåsthet. Disse tegnene kan forekomme når som helst på dagen, uavhengig av kosthold.

Hvorfor er sigmoid volvulus mer vanlig?

Sigmoid volvulus er mer vanlig i Afrika, ettersom matinntaket er av høyt fiber og bunnen av sigmoid mesenteri i den afrikanske befolkningen er smal sammenlignet med andre etniske grupper, noe som fører til en anatomisk situasjon som gjør befolkningen mer utsatt for å utvikle en sigmoid volvulus.

Hvorfor forekommer volvulus i sigmoid kolon?

Sigmoid volvulus kan forekomme på grunn av sigmoid forlengelse, noe som resulterer i en overflødig sløyfe. Vanligvis er dette resultatet av kronisk forstoppelse og progressiv utvidelse og forlengelse av sigmoidtarmen og dens mesenteri.

Er sigmoid volvulus en nødsituasjon?

Sigmoid volvulus regnes som en medisinsk nødsituasjon og bør be om øyeblikkelig behandling. Hvis tykktarmen er vridd og blodtilførselen er intakt, kan det utføres en koloskopi for å vri på tykktarmen. Dette løser vanligvis blokkeringen raskt.

Hvor alvorlig er en vridd kolon?

Mesenteriet kan bli så tett vridd at blodstrømmen til den berørte delen av tarmen blir kuttet av. Denne situasjonen kan føre til død av blodsultet vev og rive tarmveggen - en livstruende hendelse og en medisinsk nødsituasjon.

forskjellen mellom megasporophyll og megasporangium
Som substantiv er forskjellen mellom megasporophyll og megasporangium. er at megasporofyll er en sporofyll som bærer megasporangia mens megasporangium...
forskjell mellom emf og potensiell forskjell klasse 12 kjemi
EMF er den maksimale spenningen som batteriet kan levere, mens størrelsen på potensialforskjellen alltid er mindre enn den maksimale mulige verdien av...
hvor foregår cellulær respirasjon
NøkkelordBegrepBetydningMitokondrierDen eukaryote cellestrukturen der cellulær respirasjon oppstårCytoplasmaInnholdet i en celle mellom plasmamembrane...