Aminofyllin

Forskjellen mellom teofyllin og aminofyllin

Forskjellen mellom teofyllin og aminofyllin

Aminofyllin er en forbindelse av bronkodilatator teofyllin med etylendiamin i forholdet 2: 1. Etylendiamin forbedrer løseligheten, og aminofyllin blir vanligvis funnet som et dihydrat. Aminofyllin er mindre potent og kortere virkende enn teofyllin.

  1. Hva er et annet navn for teofyllin?
  2. Hvordan konverterer du IV aminofyllin til oral teofyllin?
  3. Hva er aminofyllin kjemisk lik?
  4. Hvorfor brukes ikke teofyllin?
  5. Er teofyllin et steroid?
  6. Hvilken mat inneholder teofyllin?
  7. Når skal jeg ta aminofyllinnivåer?
  8. Hva er en saltfaktor?
  9. Hvor mange milligram aminofyllin tilsvarer 100 mg teofyllin?
  10. Er aminophyllin kort eller langvirkende?
  11. Hva er en vanlig bivirkning av aminofyllin?
  12. Hva er bivirkningene av teofyllin?

Hva er et annet navn for teofyllin?

Teofyllin er tilgjengelig under følgende forskjellige merkenavn: Theo 24, Theochron, Elixophyllin, aminophyllin og Uniphyl.

Hvordan konverterer du IV aminofyllin til oral teofyllin?

Hvis IV-aminofyllin endres til oral teofyllin, bør den totale daglige dosen av IV-aminofyllin multipliseres med 0,8. Alternativt kan du multiplisere aminofyllindosen hver time med 10 for å oppnå teofyllindosen som skal gis hver 12. time.

Hva er aminofyllin kjemisk lik?

Aminofyllin er en blanding som består av teofyllin og etylendiamin i et forhold på 2: 1. Det har en rolle som et bronkodilatator og et kardiotonisk medikament. Den inneholder en teofyllin og etylendiamin. Aminofyllin er en legemiddelkombinasjon som inneholder teofyllin og etylendiamin i forholdet 2: 1.

Hvorfor brukes ikke teofyllin?

For vedlikeholdsbehandling av astma kan teofyllin være foreldet fordi det bare er en relativt svak bronkodilatator som tilfører lite men bivirkninger til doseoptimaliserte inhalasjons ~ 2-midler ... og ikke adresserer den underliggende betennelsen, en grunnleggende egenskap sykdommen.

Er teofyllin et steroid?

Det er ikke et steroid. "Teofyllin slapper av de glatte musklene i luftveiene, slik at de åpner seg og kan la luften strømme lettere gjennom dem," sier Astma UKs egenlege Dr. Andy Whittamore. Når du tar teofyllin hjemme, er det vanligvis som en tablett eller kapsel som varer hele dagen.

Hvilken mat inneholder teofyllin?

Teofyllin finnes i svart te og i mindre grad i grønn kaffe, kakaosorter og tørket kompis.

Når skal jeg ta aminofyllinnivåer?

Hvis aminofyllin gis intravenøst, bør det tas en blodprøve 4–6 timer etter oppstart av behandlingen. Plasma-teofyllinkonsentrasjon måles 5 dager etter start av oral behandling og minst 3 dager etter dosejustering.

Hva er en saltfaktor?

Hva står saltfaktoren for? Det er en korreksjonsfaktor som står for syren / basen av medikamentet i saltform.

Hvor mange milligram aminofyllin tilsvarer 100 mg teofyllin?

Aminofyllin er tilgjengelig som tabletter beregnet for oral administrering, inneholdende 100 mg eller 200 mg aminofyllin, USP (beregnet som dihydratet) per tablett (tilsvarer 79 mg eller 158 mg vannfri teofyllin).

Er aminophyllin kort eller langvirkende?

Kortvirkende varer i 4 til 6 timer. Disse inkluderer aminofyllin, koledyl, oxtryfilin. Langtidsvirkende varer i 12 timer.

Hva er en vanlig bivirkning av aminofyllin?

økt eller rask hjertefrekvens. uregelmessig hjerterytme. kramper. hudutslett.

Hva er bivirkningene av teofyllin?

Kvalme / oppkast, magesmerter, hodepine, søvnproblemer, diaré, irritabilitet, rastløshet, nervøsitet, risting eller økt vannlating.

Hva er konkrete substantiver
Et konkret substantiv er et substantiv som kan identifiseres gjennom en av de fem sansene (smak, berøring, syn, hørsel eller lukt). Tenk på eksemplene...
Vev Hva er forskjellen mellom reparasjon og regenerering
Hva er forskjellen mellom reparasjon og regenerering
Uttrykket "reparasjon", når det brukes i sammenheng med leging av skadet vev, er definert som restaurering av vevsarkitektur og funksjon etter en skad...
Forskjellen mellom cytoplasma og cytoskelett
Cytoskjelettet og cytosolen er strukturelle elementer som hjelper til med å gi cellen dens struktur. Cytoskjelettet er sammensatt av proteinfilamenter...