Wellbutrin

Forskjellen mellom Zyban og Wellbutrin

Forskjellen mellom Zyban og Wellbutrin

Zyban (bupropion) og Wellbutrin (bupropion) er begge former for det antidepressive bupropionet som brukes til forskjellige formål. Zyban brukes til røykeslutt. Wellbutrin brukes til å håndtere alvorlig depresjon og sesongmessig affektiv lidelse. Wellbutrin-merket bupropion brukes til å behandle depresjon.

  1. Er Zyban og Wellbutrin utskiftbare?
  2. Kan Zyban brukes mot depresjon?
  3. Er Wellbutrin bedre enn bupropion?
  4. Er Zyban Wellbutrin SR eller XL?
  5. Er Wellbutrin en lykkelig pille?
  6. Får bupropion XL deg til å gå ned i vekt?
  7. Gjør Wellbutrin deg kåtere?
  8. Hvordan får Zyban deg til å føle deg?
  9. Får Zyban deg til å gå opp i vekt?
  10. Beroliger Wellbutrin deg?
  11. Hvorfor lukter bupropion dårlig?
  12. Hvorfor ble Wellbutrin avviklet?

Er Zyban og Wellbutrin utskiftbare?

For ikke å forveksle med Wellbutrin, som også inneholder bupropion, brukes Zyban bare for røykeslutt, mens Wellbutrin-formen for bupropion brukes for Major Depressive Disorder og Seasonal Affective Disorder. De to stoffene er ikke utskiftbare.

Kan Zyban brukes mot depresjon?

Zyban er et reseptbelagt legemiddel som brukes til å behandle symptomer på alvorlig depressiv lidelse, sesongmessig affektiv lidelse og som et hjelpemiddel for å slutte å røyke. Zyban kan brukes alene eller sammen med andre medisiner.

Er Wellbutrin bedre enn bupropion?

Wellbutrin SR og Wellbutrin XL er begge effektive for behandling av depresjon. Deres bruk og forskjeller i dosering har mest vekt når de velger mellom de to. I en klinisk studie som sammenlignet bupropion SR og bupropion XL, opplevde de som tok bupropion XL en gang daglig lavere frekvenser av depresjon og tilbakefall.

Er Zyban Wellbutrin SR eller XL?

Informasjon til pasienter: Selv om ZYBAN ikke er indisert for behandling av depresjon, inneholder den samme virkestoffet som de antidepressiva medisinene WELLBUTRIN, WELLBUTRIN SR og WELLBUTRIN XL.

Er Wellbutrin en lykkelig pille?

For det meste anses Wellbutrin å være et relativt trygt antidepressivt middel. Siden Wellbutrin påvirker hjernens neurotransmittere noradrenalin og dopamin, er det noen ganger tatt for å oppnå en stimulantlignende høy.

Får bupropion XL deg til å gå ned i vekt?

Bupropion er en medisin som er foreskrevet for depresjon, men også som et hjelpemiddel for røykeslutt. En av de mer attraktive bivirkningene, for de som setter pris på å være noen kilo lettere, er vekttap. Faktisk er bupropion nå kombinert med et annet medikament, naltrexon, og selges som vekttapsmidlet Contrave.

Gjør Wellbutrin deg kåtere?

"Det er definitivt det antidepressiva som vi vet ikke har uønskede seksuelle bivirkninger," sier Friedman. "Det fungerer på en annen måte enn vanlige SSRI-er som Prozac og Paxil. I stedet øker det noradrenalin og dopamin," som er involvert i kvinnelig seksuell respons.

Hvordan får Zyban deg til å føle deg?

Munntørrhet og søvnproblemer kan oppstå når kroppen din blir vant til stoffet. Svimmelhet, døsighet, kvalme, diaré, tretthet, forstoppelse, tåkesyn, økt svette, merkelig smak i munnen eller magesmerter kan også forekomme. Hvis noen av disse effektene vedvarer eller forverres, må du informere legen eller apoteket omgående.

Får Zyban deg til å gå opp i vekt?

På slutten av studien ble 97 røykere som hadde vært kontinuerlig avholdende i 24 måneder evaluert for vektøkning. De kvitterne som hadde fortsatt på Zyban, fikk i gjennomsnitt 9,02 pund mindre enn de som ble randomisert til placebo.

Beroliger Wellbutrin deg?

En casestudie fant at bupropion i en dose på 150 milligram daglig forbedret panikk- og angstsymptomer hos en person med panikklidelse. Anekdotisk bevis støtter også bruken av bupropion i tillegg til andre medisiner for å behandle panikklidelse.

Hvorfor lukter bupropion dårlig?

Cystein reagerer med frie radikaler før de kan reagere med bupropion, noe som øker medisinens holdbarhet. Nedbrytning av cystein kan produsere hydrogensulfid, ammoniakk og acetaldehyd;6 alle forbindelser som har dårlige aromaer, to på grunn av tilstedeværelsen av amingrupper eller svovel.

Hvorfor ble Wellbutrin avviklet?

Beslutningen er basert på en FDA-studie som fant at formen for bupropion - Budeprion XL - med 300 mg (mg) dose med utvidet frigjøring ikke var ekvivalent med merkevaren Wellbutrin XL i samme dose, noe som tyder på at det er kanskje ikke så trygt og effektivt.

Hvordan påvirker cytoplasmatiske determinanter celledifferensiering
Cytoplasmatiske determinanter er en type stoffer som finnes i kvinnelige kjønnsceller. de er ansvarlige for reguleringen av genuttrykk i den tidlige u...
fordelene med daniell celle
Det er viktigere at begge elektrodene på batteriet er fornybare, gjenbrukbare, har liten toksisitet og er miljøvennlige. På grunn av disse fordelene n...
Hva er forskjellen mellom dataintegritet og dataredundans
Hovedforskjellen mellom dataintegritet og dataredundans er at dataintegritet er prosessen for å sikre at dataene er nøyaktige og konsistente gjennom h...