Bekken

Forskjellen mellom Pelvic Exam og Pap Smear

Forskjellen mellom Pelvic Exam og Pap Smear

Hva er forskjellen mellom en pap-smear og en bekkenundersøkelse? Pap-smears og bekkenundersøkelser hjelper leger med å vurdere gynekologisk helse, men de er ikke det samme. En bekkenundersøkelse er en medisinsk inspeksjon av reproduksjonssystemet. En pap-smøre er derimot en test for screening for livmorhalskreft.

  1. Hva tester en bekkeneksamen for?
  2. I hvilken alder skal en kvinne få en bekkenundersøkelse og utstryk?
  3. Hva er inkludert i en bekkenundersøkelse?
  4. Hvor ofte skal en kvinne ta bekkenundersøkelse og pap-test?
  5. Føles en bekkenundersøkelse bra?
  6. Må du barbere deg før du går til gynekologen?
  7. I hvilken alder skal en kvinne slutte å oppsøke en gynekolog?
  8. I hvilken alder trenger en kvinne ikke lenger pap-smøre?
  9. Er det normalt å bli våt under en bekkenundersøkelse?
  10. Hvordan forbereder jeg meg på en bekkenundersøkelse?
  11. Hvordan forbereder jeg meg på min første bekkenundersøkelse?
  12. Er bekkenundersøkelser smertefulle?

Hva tester en bekkeneksamen for?

En bekkenundersøkelse er ofte en del av en rutinemessig fysisk undersøkelse for å finne mulige tegn på ovariecyster, seksuelt overførbare infeksjoner, livmorfibroider eller tidlig kreft. Bekkenundersøkelser blir også ofte utført under graviditet.

I hvilken alder skal en kvinne få en bekkenundersøkelse og utstryk?

Gynekologer anbefaler en pap-smøre fra 21 år, og deretter hvert tredje år for kvinner i 20-årene. I denne testen skraper legen forsiktig celler fra livmorhalsen ved hjelp av en liten børste eller slikkepott. Prøven blir sjekket i et laboratorium for celleforandringer og livmorhalskreft.

Hva er inkludert i en bekkenundersøkelse?

Underlivsundersøkelse. En lege eller sykepleier setter inn en eller to smurte, hanskede fingre på den ene hånden i skjeden og trykker på underlivet med den andre hånden. Dette gjøres for å føle størrelsen, formen og posisjonen til livmoren og eggstokkene. Skjeden, livmorhalsen, egglederne og endetarmen blir også sjekket.

Hvor ofte skal en kvinne ta bekkenundersøkelse og pap-test?

Hvor ofte skal kvinner i overgangsalderen få bekkenundersøkelser? Bekkenundersøkelsen er en standard komponent i en fysisk undersøkelse og bør være en del av rutinemessig helsevesen. Nåværende retningslinjer anbefaler at kvinner som er eller har vært seksuelt aktive, skal ha en Pap-test hvert tredje år etter å ha hatt 3 påfølgende normale tester.

Føles en bekkenundersøkelse bra?

Bekkenundersøkelsen vil ikke skade. Mange kvinner beskriver opplevelsen som en følelse av trengsel eller fylde i skjeden; det skal imidlertid ikke være smerte. Noen ganger vil en kvinne føle ubehag, spesielt hvis hun er anspent.

Må du barbere deg før du går til gynekologen?

Det er ikke nødvendig å barbere eller vokse rundt skjeden før ditt første besøk til gynekolog. Du vil ønske å være ren, så sørg for å dusje den dagen med en mild såpe for å opprettholde riktig vaginal hygiene.

I hvilken alder skal en kvinne slutte å oppsøke en gynekolog?

Så, i hvilken alder slutter en kvinne å se gynekologen sin? Svaret er komplisert, og varierer etter individ og situasjon. Vanligvis trenger kvinner i alderen 66 år og eldre ikke lenger en rutinemessig pap-eksamen hvert år, så lenge de tre tidligere testene har kommet tilbake.

I hvilken alder trenger en kvinne ikke lenger pap-smøre?

Pap smears fortsetter vanligvis gjennom en kvinnes liv til hun fyller 65 år, med mindre hun har hatt en hysterektomi. I så fall trenger hun ikke lenger pap-smøre med mindre det er gjort for å teste for kreft i livmorhalsen eller endometrium).

Er det normalt å bli våt under en bekkenundersøkelse?

Det er ikke noe galt med deg. Kroppens naturlige reaksjon på smøring har i dette tilfellet ingenting å gjøre med om du blir vekket av legen din eller selve undersøkelsen. Noen kvinner smører også mer enn andre, og det er også normalt.

Hvordan forbereder jeg meg på en bekkenundersøkelse?

Forbereder seg på en bekkenundersøkelse

Unngå vaginalt samleie, å sette noe inn i skjeden og douching, minst 24 timer før bekkenundersøkelsen. Få et omfattende bilde av fruktbarhetsstatusen din uten å gå til en klinikk. Gratis frakt, raske resultater og 24/7 support.

Hvordan forbereder jeg meg på min første bekkenundersøkelse?

To dager før Pap-testen din, unngå samleie, vaginale kremer, stikkpiller, medisiner og bruk av dusjer, da disse kan tilsløre unormale celler. Å stelle eller ikke stelle? Men du tar vare på kroppen din, fortsett å gjøre det. Det er viktig for deg å føle deg komfortabel under din første eksamen.

Er bekkenundersøkelser smertefulle?

Hva skal jeg forvente under bekkenundersøkelsen? Bekkenundersøkelsen i seg selv er enkel, tar bare noen få minutter og er ikke smertefull. Du kan føle deg litt ukomfortabel og flau, men det er normalt. Hele eksamen er over veldig raskt.

Vev Forskjellen mellom meristematisk vev og bakken vev
Forskjellen mellom meristematisk vev og bakken vev
Meristematisk er gruppen av celler som har evnen til lett å dele seg og bakken vev er vev av plantother i epidermis og vaskulært vev som består collen...
Fra plesiomorphy eksempel
plesiomorphy eksempel
Plesiomorphy - En forfedre karaktertilstand. Dette er et hvilket som helst trekk som ble arvet fra forfedren til en gruppe. For eksempel er reptiler e...
substantivform av verbet
Hva er substantivformen for verbet?Hva er Verb Noun eksempel?Hvordan gjør du et verb til et substantiv?Hva er riktig form for substantiv?Can er et ver...