Condyle

tuberkel vs kondyl

tuberkel vs kondyl
  1. Hva er forskjellen mellom kondyl og epikondyl?
  2. Hva er kondyl i anatomi?
  3. Hva er en tuberkel i anatomi?
  4. Hvor ligger tuberkel i kroppen?
  5. Hva er humoral condyle?
  6. Hvor er lårbenkondylen?
  7. Som beskriver en kondyl?
  8. Er kondyl en prosess?
  9. Er den mediale kondylen et bein?
  10. Hva er funksjonen til tuberkel??
  11. Hva er kjønns tuberkel?
  12. Hva består innsiden av en tuberkel av?

Hva er forskjellen mellom kondyl og epikondyl?

Kondyl og epikondyl forekommer på slutten av de lange beinene. ... Epicondyle er en projeksjon på kondylen. Hovedforskjellen mellom kondyl og epikondyl er at kondyl danner en artikulasjon med et annet bein. mens epicondyle gir steder for feste av muskler.

Hva er kondyl i anatomi?

Condyle - Henviser til en stor fremtredende rolle, som ofte gir strukturell støtte til den overliggende hyalinbrusk. Den bærer tyngden av kraften som utøves fra skjøten. Eksempler inkluderer kneleddet (hengseleddet), dannet av lårbenets laterale og mediale kondyler, og de tibiale laterale og mediale kondylene.

Hva er en tuberkel i anatomi?

En tuberkel er et lite avrundet punkt på et bein. Det refererer også til en knute festet til bein, slimhinne (fuktige lagfôrdeler i kroppen) eller hud.

Hvor ligger tuberkel i kroppen?

På en ribbe er tuberkel en eminens på baksiden, i krysset mellom nakken og ribben. Den består av et leddområde og et ikke-leddområde.

Hva er humoral condyle?

Kondylen av humerus er den distale enden av humerusen. Den består av capitulum og trochlea.

Hvor er lårbenkondylen?

Lårbensformene er de to avrundede fremtredene på enden av lårbenet; de kalles henholdsvis medial og lateral femoral condyle. Bevegelsene til kondylene inkluderer vippende, glidende og roterende.

Som beskriver en kondyl?

En kondyle (/ ˈkɒndəl / eller / ˈkɒndaɪl /; latin: condylus, fra gresk: kondylos; κόνδυλος knoke) er den runde fremtredende på enden av et bein, ofte en del av en ledd - en artikulasjon med et annet bein. Det er en av markeringene eller egenskapene til bein, og kan referere til: ... Medial condyle. Sidekondyl.

Er kondyl en prosess?

Kondylærprosessen, også kalt kondyloidprosessen, er prosessen på underkjeven som artikulerer med platen til TMJ.

Er den mediale kondylen et bein?

Den mediale kondylen er en av de to fremspringene på underbenet av lårbenet, den andre er den laterale kondylen. Den mediale kondylen er større enn den laterale (ytre) kondylen på grunn av mer vektbæring forårsaket av at massesenteret er medialt til kneet.
...

Medial kondyle av lårbenet
FMA32858
Anatomiske termer av bein

Hva er funksjonen til tuberkel??

I det menneskelige skjelettet er en tuberkel eller tuberøsitet et fremspring som fungerer som et feste for skjelettmuskulaturen. Musklene fester seg ved sener, hvor enthesis er bindevevet mellom sene og bein.

Hva er kjønns tuberkel?

Den kjønne tuberkelen er en fremtredende fremadrettet tuberkel på den øvre grensen til den mediale delen av den overlegne ramus av pubisbenet. Den inguinal ligament festes til den. ... Skamryggen er en grov møne som strekker seg fra kjønnsknollen til den øvre grensen til kjønnssymfysen.

Hva består innsiden av en tuberkel av?

En tuberkel består vanligvis av et senter av døde celler og vev, osteaktig (kaseøs) i utseende, hvor det finnes mange basiller. Dette senteret er omgitt av radialt arrangerte fagocytiske (scavenger) celler og en periferi som inneholder bindevevsceller.

Forskjellen mellom solformørkelse og måneformørkelse
Solformørkelser skyldes at månen blokkerer solen i forhold til jorden; dermed ligger Jorden, Månen og Solen på en linje. Måneformørkelser fungerer på ...
Forskjellen mellom Canon EOS Rebel T6i og T6s
Er Canon T7i bedre enn T6i?Er Canon T6i og 750D det samme?Hva er forskjellen mellom en Canon Rebel T6 og T6i?Hva er forskjellen mellom Canon T5i og T6...
Forskjellen mellom taxonomi og systematikk
Systematikk kan defineres som studiet av organismenes art og mangfold og forholdet mellom dem. Taksonomi er derimot teorien og praksisen med å identif...