Activemq

Hva er forskjellen mellom ActiveMQ og RabbitMQ

Hva er forskjellen mellom ActiveMQ og RabbitMQ

Hovedforskjellen mellom ActiveMQ og RabbitMQ er at ActiveMQ er en åpen kildekode-støttet meldingsmegler med flere kildekoder, skrevet på Java-språk, mens RabbitMQ er en kildekode-støttet messagemegler med åpen kildekode skrevet på Erlang-språk. Samlet støtter de begge industrielle protokoller.

  1. Hvilken er bedre ActiveMQ eller RabbitMQ?
  2. Hvorfor bruker vi ActiveMQ?
  3. Hva er forskjellen mellom Kafka og ActiveMQ?
  4. Hva er forskjellen mellom JMS og AMQP?
  5. Hvordan kan jeg forbedre RabbitMQ-ytelsen min??
  6. Hvordan implementerer du RabbitMQ?
  7. Hva er ActiveMQ og hvordan det fungerer?
  8. Hva er MQ-programvare?
  9. Hva er ActiveMQ i Java?
  10. Hvilket er bedre Kafka eller RabbitMQ?
  11. Hvorfor er Kafka bedre enn MQ?
  12. Hva er Kafka bra for?

Hvilken er bedre ActiveMQ eller RabbitMQ?

1. ActiveMQ er en åpen kildekode-meldingsmegler som er skriptet i Java som er basert på Java Message Service-klienten, mens RabbitMQ er implementert på Advanced Message Queuing-protokollen. ... ActiveMQ er enklere å implementere og gir avanserte funksjoner som klynging, caching, logging og meldingslagring.

Hvorfor bruker vi ActiveMQ?

Skrevet på Java, ActiveMQ oversetter meldinger fra avsender til mottaker. Den kan koble til flere klienter og servere, og gjør at meldinger kan holdes i kø, i stedet for at både klient og server skal være tilgjengelige samtidig for å kommunisere.

Hva er forskjellen mellom Kafka og ActiveMQ?

ActiveMQ er en allmennmeldingsløsning som støtter forskjellige meldingsprotokoller. Kafka er mye raskere enn ActiveMQ. ... ActiveMQ støtter både meldingskøer og publiserer / abonnerer på meldingssystemer. Kafka, derimot, er basert på publiser / abonner, men har visse fordeler med meldingskøer.

Hva er forskjellen mellom JMS og AMQP?

JMS er et API og AMQP er en protokoll. ... AMQP er derimot ikke annet enn en protokoll mellom en meldingsklient og meldingsserveren. Så en JMS-klient kan bruke AMQP som protokoll for å kommunisere med meldingsserveren. Faktisk er det allerede der, for eksempel tilbyr ActiveMQ støtte for AMQP 1.0.

Hvordan kan jeg forbedre RabbitMQ-ytelsen min??

Del 2: RabbitMQ Best Practice for High Performance (High Throughput)

  1. Hold køen kort (hvis mulig) ...
  2. Angi en kø maks lengde hvis nødvendig. ...
  3. Fjern policyen for late køer. ...
  4. Bruk forbigående meldinger. ...
  5. Bruk flere køer og forbrukere. ...
  6. Del køene dine over forskjellige kjerner. ...
  7. Deaktiver manuelle handlinger og publiser bekrefter.

Hvordan implementerer du RabbitMQ?

RabbitMQ Tutorials

  1. 1 "Hello World!" Det enkleste som gjør noe. ...
  2. 2 Arbeidskøer. Fordeling av oppgaver blant arbeidere (det konkurrerende forbrukermønsteret) ...
  3. 3 Publiser / abonner. Sende meldinger til mange forbrukere samtidig. ...
  4. 4 Rute. Motta meldinger selektivt. ...
  5. 5 emner. ...
  6. 6 RPC. ...
  7. 7 Utgiver bekrefter.

Hva er ActiveMQ og hvordan det fungerer?

Hvordan fungerer ActiveMQ? ActiveMQ sender meldinger mellom klientapplikasjoner — produsenter, som lager meldinger og sender dem for levering, og forbrukere som mottar og behandler meldinger.

Hva er MQ-programvare?

Message queue (MQ) -programvare brukes til å muliggjøre prosessrelatert kommunikasjon mellom IT-systemer. Køen inneholder asynkrone protokoller som lar avsendere og mottakere kommunisere eksternt og til forskjellige tider. Meldinger kan bestå av forespørsler, svar eller varsler, avhengig av avsenderens behov.

Hva er ActiveMQ i Java?

activemq.apache.org. Apache ActiveMQ er en åpen kildekode-meldingsmegler skrevet i Java sammen med en full Java Message Service (JMS) -klient. Det gir "Enterprise Features" som i dette tilfellet betyr å fremme kommunikasjonen fra mer enn en klient eller server.

Hvilket er bedre Kafka eller RabbitMQ?

Kafka tilbyr mye høyere ytelse enn meldingsmeglere som RabbitMQ. Den bruker sekvensiell disk I / O for å øke ytelsen, noe som gjør det til et passende alternativ for implementering av køer. Det kan oppnå høy gjennomstrømning (millioner av meldinger per sekund) med begrensede ressurser, en nødvendighet for big data-brukssaker.

Hvorfor er Kafka bedre enn MQ?

Apache Kafka er ideell for lag som verdsetter hastighet og ytelse høyt. IBM MQ er et robust tradisjonelt meldings køsystem, men det samsvarer ikke med hastigheten til Apache Kafka. Brukere kan forvente at det tar lenger tid å fullføre meldinger i IBM MQ, og vil ha vanskeligere for å bruke den til å logge hendelser.

Hva er Kafka bra for?

Kort sagt, Kafka brukes til strømbehandling, sporing av nettstedsaktivitet, måling av samling og overvåking, loggaggregering, sanntidsanalyse, CEP, inntak av data i Spark, inntak av data i Hadoop, CQRS, avspilling av meldinger, feilgjenoppretting og garantert distribusjon forpliktelseslogg for databehandling i minnet ( ...

ringstruktur av heksan
Heksan er en type alkan som består av seks karbonatomer enkeltbundet til 14 hydrogenatomer. ... Når det gjelder molekylgeometri, ser heksan ut som en ...
konkrete substantiveksempler
Konkrete substantiver er mennesker, steder eller ting som vi kan oppleve med de fem sansene våre (smak, berøring, syn, hørsel eller lukt). For eksempl...
Vev Forskjellen mellom epitel og bindevev
Forskjellen mellom epitel og bindevev
Epitelvevet består av epitelceller og en liten mengde ekstracellulær matrise. Bindevevet er sammensatt av forskjellige celler og en større mengde ekst...